Barolo wijn

Een Barolo wijn van topkwaliteit vind je bij Divino Duvin. Als importeur van wijnen kan deze topwijn uit Italië niet missen in het assortiment. De geïmporteerde collectie kan je bekijken en bestellen via hun website divinoduvin.nl. Als wijnkenners en –liefhebbers zijn zij zich ervan bewust welke wijnen niet mogen ontbreken en daarom importeren zij uit diverse gebieden in de landen Frankrijk en Italië. Daarnaast vindt er een zorgvuldige selectie plaats. Hoewel de wijn wellicht uit de bekende streek gaat, krijgt niet iedere wijn een plek in de collectie van Divino Duvin. Voordat de Barolo wijn wordt verkocht via divinoduvin.nl, is er eerst een bezoek gebracht aan het gebied en de wijnboer. Om zeker te weten dat de wijn over de beste kwaliteit beschikt, houden zij langdurig contact met de wijnboer om een goed beeld te hebben van de kwaliteit. Niet alleen is Divino Duvin dan op de hoogte van de kwaliteit, maar kunnen zij ook de klanten informeren over de achtergrond van de gekozen Barolo wijn. Dat is altijd wat leuk is aan wijnen, er zit vaak een mooi verhaal achter waardoor je nog meer kan genieten van de heerlijke smaak van de wijn. Het verhaal draagt bij aan de exclusiviteit van de smaak en wellicht de prijs die je ervoor neerlegt.

Barolo wijn en de variaties

Ben jij een liefhebber van Barolo wijn? Selecteer dan de streek Piëmonte tussen de Italiaanse wijnstreken en direct komt er een lijst van diverse Barolo wijnen tevoorschijn. Wanneer je graag deze wijn drinkt, dan heb je duidelijk de voorkeur aan hoogwaardige wijn. Niet voor niets staat deze wijn bekend als koning van de wijn. Barolo is een dorpje in de streek Piëmonte, gelegen ten zijde van Turijn. De wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif en vroeger werd deze nog lange tijd gerijpt. Hoe rijper hoe lekkerder de smaak van de wijn. Hoe ouder de Barolo wijn, hoe beter de smaak. Dit wordt tegenwoordig wat minder gedaan en bestaan er ook wijnen die niet zo lang gerijpt zijn. Dit gaat zeker niet ten koste van de smaak en blijft de Barolo wijn nog steeds een lekkere wijn om te drinken. De smaken verschillen nog wel per soort. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar bij Divino Duvin:

  • Barolo Bricco Chiesa
  • Barolo Castelletto
  • Barolo Fontanin
  • Barolo Riserva
  • Barolo Villero

De namen staan allemaal genoteerd bij de wijn in de lijst. Klik op de fles van jouw keuze en je leest direct meer kenmerken van de betreffende wijn. Naast het jaartal en de prijs staat ook de druifsoort vermeld. Er bestaan namelijk verschillende nebbiolo-druiven zoals de Allessandria Sivio Nebbiolo, de Livia Fontana Nebbiolo en de Giovanni Manzone.

De beste combinatie

In de productomschrijving lees je nog meer over de wijnsoort. Een daarvan is het aantal rijpjaren en het aantal jaar in de fles. Verder wordt de fles omschreven. De omschrijving bereidt je ook voor op de smaak van de wijn. Lang en stevig, of droog en licht. Dit is erg handig om te weten met welk eten de Barolo wijn goed te combineren is. Zo is de ene wijn geschikt met fruit en de andere weer beter met een vleesgerecht. Mocht je een diner aan het voorbereiden zijn en je wilt hierbij een Barolo wijn serveren. Vraag dan gerust advies aan Divino Duvin. Op de website lees je voornamelijk de feitelijke informatie behorende bij de wijn, maar het is ook leuk om de achtergrond van de wijn te horen. Zoals de bereidingswijze en het verhaal en de geschiedenis over of van de wijnboer. Deze verhalen maken de Barolo wijn nog zeldzamer om te serveren en te drinken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn