Funderingsherstel nodig?

Vroeger werden huizen vaak gebouwd op houten palen, omdat de grond er onder minder stabiel was en het huis zou wegzakken. Maar in de loop van de tijd kunnen deze palen droog gaan staan en gaan ze rotten. Dit komt vooral door de verlaging van het grondwater, maar kan ook door bacteriĆ«n in het hout komen. Wanneer er sprake is van dit geval, is er dringend funderingsherstel nodig. Het is namelijk heel gevaarlijk om een huis op deze rottende palen te laten staan. Het huis kan zo wegzakken, of de palen kunnen breken. Daarom helpt aannemingsbedrijf W. Visser u graag met het proces van funderingsherstel. 

Hoe werkt funderingsherstel?

Het belangrijkste van het proces funderingsherstel is dat er goed onderzoek gedaan wordt aan de fundering en vervolgens een duidelijk plan van aanpak wordt gemaakt. Zo’n herstel is immers een grote ingreep, en daarom moet u u ook goed laten informeren. Voor het onderzoek moeten de palen op verschillende plaatsen bloot worden gegraven, zodat ze naar de kwaliteit van de palen en het hout kunnen kijken. Daarna kan er uit 2 verschillende methoden worden verkozen:

  • Paalkopverlaging
  • Opnieuw onderheien

Paalkopverlaging houd in dat de bestaande palen tot onder de grondwaterstand afgezaagd worden en er een vijzel tussen de paal en fundering geplaatst wordt, die op druk wordt gezet zodat de paal haar functie behoud. Daarnaast wordt er over de palen een gewapende fundering gestort, zodat deze extra stevigheid krijgen. Het enige nadeel hiervan is dat na enkele jaren de palen weer droog kunnen komen te staan en de draagkracht van de houten palen alleen meestal niet voldoende zijn

Onderheien houdt in dat we nieuwe palen gaan heien en een gewapende constructievloer er over storten zodat het gebouw op de nieuwe palen komt te staan. Alle werkzaamheden in dit proces worden gevolgd volgens het curnet handboek funderingsherstel. Samen met u kijken wij graag naar de beste oplossing voor uw fundering, zodat we zo spoedig mogelijk een helder kunnen vertellen wat uw situatie is en wat de beste oplossing is. 

Over ons 

Ons bedrijf houd zich al sinds 1925 bezig met allerlei bouwwerkzaamheden. Naast funderingsherstel bied ons bedrijf namelijk ook hulp aan bij projecten zoals nieuwbouw, verbouw, aanbouw, onderhoud, restauratie en renovatie. Maar naast de bouwwerkzaamheden is ons bedrijf dus ook gespecialiseerd in funderingsherstel. Wij kunnen u al de werkzaamheden die bij het bouwen en verbouwen horen uit de handen nemen zoals het maken van tekeningen, aanvragen van vergunningen en zo door. Wij werken voor verschillende verenigingen van eigenaren en scholen. Er is geen klus voor ons te groot of te klein. 

Dus, denkt u dat uw huis toe is aan funderingsherstel? Neem dan snel contact op. Zo’n herstel is een grote ingreep, maar is het zeker waard over tijd. Wij informeren u graag over welke aanpak bij u nodig is, na onderzoek te doen, en bieden u de beste oplossing aan voor uw situatie. Voor eventuele vragen kan u altijd bij ons terecht. Dus, wacht niet langer op uw funderingsherstel en neem nu contact met ons op of lees meer op onze website. 

https://www.aannemingsbedrijfwvisser.nl/funderingsherstel/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn