Goedkoopste energieleverancier

De goedkoopste energieleverancier uitzoeken? Het kan heel gemakkelijk en snel en het kan je echt heel veel besparen! Zelf leek het mij ook eigenlijk altijd wat onzin om over te stappen naar een andere leverancier, maar de laatste jaren heb ik dit toch af en toe gedaan. Waarom? Omdat je op deze manier echt heel veel geld kunt besparen! Maar, als je eenmaal bij de goedkoopste energieleverancier zit, dan kun je daar toch blijven? Dat zou je misschien denken, maar er zijn natuurlijk veel variabelen in de prijsopbouw. Zo kan jouw leverancier de prijzen gewijzigd hebben op een manier die voor jou heel ongunstig uitpakt. Of jouw verbruik kan een stuk hoger of juist lager zijn geworden, waardoor de energiemaatschappij die tot twee jaar geleden voor jou het voordeligst was dit nu opeens niet meer is. Het is dus altijd zaak om te blijven controleren of jij nog wel op de goede plek zit, het is immers zonde om meer te betalen dan nodig is. Bovendien is het ook nog eens zo dat je bij een overstap in veel gevallen profiteert van een leuk extraatje. Soms krijg je een cadeau, soms cashback of een extra aantrekkelijk tarief. Dat maakt de goedkoopste energieleverancier nog weer een stuk aantrekkelijker!

Goedkoopste energieleverancier vinden

Als jij de goedkoopste energieleverancier wilt vinden, dan volstaat het niet om dit gewoon als zoekterm in te voeren op internet. Welke maatschappij het voordeligst is, hangt namelijk sterk af van jouw specifieke situatie. Mijn energieverbruik is heel laag, doordat ik weinig thuis ben en alleen woon. Voor mij is het daarom gunstig om een leverancier te hebben die een laag vastrecht vraagt en in verhouding iets hogere verbruikstarieven heeft. Maar als jouw verbruik juist relatief hoog is, bijvoorbeeld omdat je een groot gezin hebt of vanuit huis werkt en daardoor veel thuis bent, dan is de kans groot dat voor jou een andere partij de goedkoopste energieleverancier is. Je hebt dan veel meer baat bij een aanbieder die een wat hoger vastrecht rekent, maar lage verbruikstarieven. Met andere woorden, het is dus altijd even rekenen wie voor jou als voordeligste optie uit de bus komt! Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen, dat zou met het aantal energiebedrijven dat we in Nederland kennen echt bijna een onbegonnen klus zijn. Nee, voor het vinden van de goedkoopste energieleverancier kun jij gewoon gebruik maken van een goede vergelijkingssite, zoals GoedkoopsteEnergie.com!

Overstap wordt geregeld

Zelf heb ik ook gebruik gemaakt van GoedkoopsteEnergie.com op de goedkoopste energieleverancier voor mijn situatie te vinden. Ik vond dit echt heel erg handig, want je hoeft zelf maar een paar dingen in te vullen, namelijk:

  • je adres
  • je verbruik
  • het soort stroommeter

Wat wordt nu met dit laatste bedoeld? Hier wordt mee bedoeld dat je aan moet geven of jij gebruik maakt van een enkele of een dubbele meter, omdat je bij de laatste gebruik maakt van een dag- en een nachttarief. Nadat ik dit had ingevuld, ging de site voor mij aan het rekenen en kreeg ik een overzicht. Hieruit werd meteen duidelijk wie voor mij de goedkoopste energieleverancier zou zijn. In de berekening werd ook duidelijk vermeld of er sprake was van cashback acties of van speciale actietarieven, zodat je echt een goed beeld krijgt van de opties die jij hebt. Na dit te hebben bekeken, kwam ik tot de conclusie dat ik wilde overstappen. Is dit ingewikkeld? Nee, helemaal niet! Deze vergelijkingssite kan dit namelijk gewoon voor jou regelen, zelf heb je er eigenlijk geen omkijken naar! Wil jij overstappen naar de goedkoopste energieleverancier, dan doe je er dus goed aan om eens een bezoek te brengen aan GoedkoopsteEnergie.com!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn