Is elektrisch roken echt minder slecht voor je?

Deze vraag krijgen ze maar al te vaak bij de webshop van ea-sigaret. En dat is niet zo vreemd. Er zijn namelijk heel veel mensen overtuigd van het feit dat elektrisch roken beter is dan het roken van normale sigaretten. Maar hoe zit nu eigenlijk precies? Over het algemeen kunnen we wel stellen dat het roken van een elektrische sigaret iets minder slecht is dan een echte sigaret. (Let op: Het is dus niet ‘beter’ maar eerder ‘minder slecht’.) Dit komt doordat je bij het roken van echte sigaretten rook binnenkrijgt en bij elektrisch roken damp. Het is een soort nevel die ontstaat door een vloeistof te verhitten. Deze damp heeft een lekker smaakje, waardoor het erg lekker kan zijn om een elektrische sigaret te roken (oftewel te dampen). En precies dat smaakje kan de reden zijn dat jouw elektrische sigaret net zo slecht is als die echte sigaret. Er zijn namelijk super veel verschillende soorten liquids beschikbaar om elektrisch te roken, en deze heb je zowel met hoge als een lage concentratie nicotine, en zelfs volledig vrij van nicotine. Het spreekt voor zich dat als je van roken overstapt op dampen en je kiest voor een relatief zware elektrische sigaret inclusief e-liquid waar veel nicotine inzit je net zo goed echte sigaretten had kunnen blijven roken. Kies je echter voor een lichtere variant en een e-liquid zonder nicotine, dan is je lijf stukken beter af. Natuurlijk is het het allerbeste om totaal niet meer te roken en dus ook niet te dampen, maargoed, hamburgers zijn ook slecht voor je en die eten we ook af en toe. 

Stoppen met roken door elektrisch te roken

Als het je uiteindelijke doel is om volledig te stoppen met roken dan is de overstap naar elektrisch roken een hele fijne tussenstap. De voordelen daarvan zijn namelijk:

  • Je hoeft het niet direct volledig zonder nicotine te doen
  • Je hoeft de gewoon zelf niet achterwege te laten
  • Je gaat in ieder geval niet snoepen om die gemiste sigaret op te vangen

Veel mensen komen enorm aan als ze stoppen met roken, puur doordat ze veel gaan snoepen. Ze misschien bovendien de gewoonte van hun sigaretje zo nu en dan, vandaar dat het een betere optie is om eerst over te stappen op elektrisch roken, en dan pas echt volledig te stoppen. Op die manier kun je je lijf laten wennen aan een lagere hoeveelheid nicotine, en deze uiteindelijk helemaal afbouwen tot nul. Als je dan stopt (ook met dampen) is de kans veel groter dat je zult slagen.

Waarom is elektrisch roken zo lekker?

Het klinkt een beetje gek dat je in feite een soort damp inademt, maar het smaakt wel vaak erg lekker. De diverse e-liquids die ze bij ea-sigaret verkopen zijn er namelijk in super veel lekkere smaakjes. Zo kun je elektrisch roken met een fruitsmaakje, vanille- of appeltaartsmaak en zelfs een echte tabaksmaak. De een houdt van zoet, de ander van een smaak die op die van een echte sigaret lijkt. Probeer vooral eens diverse smaken en beslis dan pas welke jouw voorkeur heeft. Bij ea-sigaret verkopen ze er in ieder geval zóveel dat het nog moeilijk kiezen wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn