Isoleren met triple glas?

Er zijn verschillende manieren waarop je er voor kunt zorgen dat jouw woning beter geïsoleerd is. Een van de opties die je hebt, is triple glas. Deze mogelijkheid zal nog niet bij veel mensen bekend zijn en daarom vertellen we er hier graag wat meer over. Een goede isolatie is immers om verschillende redenen van groot belang en het is dan ook goed om van alle opties op de hoogte te zijn, zodat jij een goede afweging kunt maken hoe je hiermee bij je eigen huis mee aan de slag gaat. Is triple glas voor jou een goede keus? Waarschijnlijk wel!

Het belang van isoleren

Laten we eerst eens in gaan op het belang van isoleren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, het gebruik maken van triple glas is slechts een van de opties die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolaties. Wat je ook kiest, je doet het altijd om ervoor te zorgen dat er minder koude lucht van buiten naar binnen kan komen en om te voorkomen dat warme weglekt uit jouw woning. Is het huis niet goed geïsoleerd, dan ben je eigenlijk aan het stoken om de buitenlucht op te warmen. Dat is niet goed voor het milieu, maar ook niet voor jouw gasrekening. Je verwarming moet dan immers hard aan het werk om het binnen nog enigszins op temperatuur te houden. Triple glas past dus bij het verduurzamen van jouw woning en het zorgt ervoor dat jouw energierekening lager wordt. Ramen zijn immers grote oppervlakten en als daar de isolatie niet op orde is, lekt er veel warmte weg. Als jij nadenkt over het isoleren van je huis, dan is het dus zeker aan te raden om ook eens goed naar je ramen te kijken en triple glas te overwegen.

Wat is triple glas?

De meeste mensen zullen wel beken zijn met dubbelglas, waarbij er in het raamkozijn eigenlijk twee ruiten geplaatst worden met daartussen lucht. Zowel de dubbel ruit als de tussenruimte met lucht zorgt ervoor dat warmte binnenblijft en kou buiten. Bij triple glas werkt dit eigenlijk hetzelfde, alleen heb je dan zelfs drie glaslagen en dus twee tussenruimtes. Hierdoor is de isolerende werking nog weer sterker dan het geval is bij dubbelglas. Dit levert jou als voordeel op dat:

  • er nog minder warmte weglekt naar buiten
  • de ramen minder aanvoelen als grote koude oppervlakten
  • geluiden van buiten niet zomaar binnen doordringen en de geluiden vanuit jouw woning niet zomaar buiten te horen zijn
  • je minder stookkosten hebt

In sommige buurten zal alleen de geluidsisolatie al voldoende reden zijn om te kiezen voor triple glas, voor anderen zal vooral het duurzaamheidsaspect de doorslag geven. Wat voor jou ook de reden is om hiervoor te kiezen, feit is dat je de aankoopkosten vanzelf terugverdient doordat je gasrekening lager zal worden. Ook dat kan op zichzelf natuurlijk al genoeg reden zijn, want heb je de ruiten eenmaal terugverdiend, dan blijf je natuurlijk besparen op je stookkosten. Overweeg jij triple glas in huis te gaan gebruiken? Bekijk dan op glasgigant.nl de mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn