Ken je de praktijk voor acupunctuur in Hengelo al?

Woon je in de buurt van Hengelo en heb je last van vage klachten? Dan zou je eens een afspraak kunnen maken bij qizee, de praktijk voor acupunctuur in Hengelo van Sanne van der Zee. Sanne werkt al jaren als acupuncturist in haar eigen praktijk, en kan je naast de standaard behandeling bovendien drie aanvullende Chinese geneeswijzen bieden, namelijk:

  • Moxa
  • Cuppen
  • Guasha

Alledrie deze behandelwijzen zijn afkomstig uit de Oosterse geneeskunst. Ze vullen de standaard behandeling in deze praktijk voor acupunctuur in Hengelo aan, en maken dat deze nog meer effect heeft. Meestal kijkt Sanne welke voor jou het meeste geschikt is, maar elke behandeling heeft wel zijn eigen kenmerken. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van verkoudheden, artritis of rugklachten kan Moxa je helpen. Dit voegt namelijk letterlijk warmte toe aan het lichaam, waardoor deze klachten verminderen. Als je juist zogeheten hitteklachten ervaart zoals koorts of eczeem kan cuppen juist weldadig zijn. Bij cuppen wordt een hete, glazen cup op de huid geplaatst die vacuĆ¼m trekt. Daardoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. De laatste vorm, guasha, is perfect voor mensen die veel gestagneerde energie in hun lichaam hebben. Sanna kan in haar praktijk voor acupunctuur in Hengelo gemakkelijk voelen of dat bij jou het geval is, en dan deze techniek toepassen. Guasha bestaat uit een soort platte, hoornen schijf die over de huid heen wordt geschraapt. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakkige vloeistofstromen in het lichaam worden gestimuleerd, waardoor diverse klachten kunnen verminderen.

Met welke klachten naar de acupunctuur in Hengelo?

Acupunctuur mag dan wel officieel gezien een alternatieve geneeswijze zijn, het kan wel bij heel veel klachten verlichting en genezing bieden. Daar is inmiddels al meer dan voldoende bewijs voor. Het zijn doorgaans klachten waar de huisarts niet direct antwoord op heeft omdat er geen duidelijke oorzaak of ziektebeeld is. Ook als zo’n ziektebeeld er wel is kan een reeks behandelingen in de praktijk voor acupunctuur in Hengelo verlichting bieden. Mensen vergeten namelijk vaak dat ze een energiesysteem hebben. Je kunt het niet zien, maar het is er wel en het is verantwoordelijk voor een groot deel van je lichamelijke (en zelfs geestelijke) welzijn. Als er blokkades bestaan in jouw energiesysteem kan het zijn dat je klachten ontwikkeld. Pijnklachten, nervositeit, slecht slapen, ontstekingen, het is allemaal mogelijk. Een behandeling acupunctuur in Hengelo kan daarom helpen bij ontzettend veel verschillende klachten. Het neemt namelijk de oorzaak weg in plaats van dat het werkt aan het verminderen van de symptomen (wat medicijnen doen)…

Heb jij al eens acupunctuur geprobeerd?

Of je nu voor acupunctuur in Hengelo een afspraak maakt of in een andere stad maakt niet uit. Bovengenoemde acupuncturist combineert echter wel diverse andere oosterse technieken in haar behandelingen. Daardoor kan het effect sterker zijn en kun je sneller resultaten merken. Na een behandeling is het slim om veel water te drinken en het rustig aan te doen. Je lichaam moet namelijk een nieuw evenwicht vinden, en dat gaat moeilijk als je het super druk hebt of je fysiek inspant. Geef jezelf na de behandeling acupunctuur in Hengelo dus even een middagje of avondje rust, dan komt die balans vanzelf wel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn