Lean training

Bij Q-Consult Progress Partners helpen wij u en uw organisatie het meeste uit uzelf te halen. Door middel van trainingen en consultancy adviseren wij u over de voortgang in uw bedrijf en hoe en uw medewerkers efficiënter kunnen werken. Wij werken met een breed scala aan analyse en ontwikkelmogelijkheden, van Data Analytics tot training, zodat we direct de bottlenecks in uw organisatie kunnen herkennen en aanpakken. Heeft u interesse gekregen en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Q-Consult Progress Partners, zodat wij u kunnen wat we voor u kunnen betekenen.

Wat is Lean training?

Een van onze specialiteiten is Lean training: een training waarbij we u helpen zo efficiënt mogelijk waarde voor uw klanten te genereren. De Lean strategie is gericht op wat u voor uw klanten betekent en hoe u voor uw klanten waarde genereert. U leert dus bij onze lean training echt kijken vanuit de klant en de processen die voor hem relevant zijn. Aan de hand van deze inzichten is het dan mogelijk om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en die dingen weg te snijden die geen waarde voor de klant genereren. Tijdens een Lean training ligt de nadruk op het reduceren van de handelingen die geen waarde toevoegen voor de klant, terwijl tegelijkertijd het proces wordt verbeterd. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap: met minder werk kunt u uw klanten beter van dienst zijn. Complementair aan de Lean training zijn ook onze andere trainingen, zoals de Greenbelt en de Blackbelt training, die beide een vervolg zijn van onze Lean training. Hierbij leert u de Lean training en bijbehorende technieken beter in de praktijk te brengen, zodat u ook zelf Lean projecten kunt opzetten. Wat we vaak zien binnen organisaties dat er enkele leden van de organisatie de Blackbelt of Greenbelt training volgen, terwijl de rest van het management de Lean training volgt. Op deze manier heeft u de kennis in huis om de Lean technieken tot in de puntjes te implementeren. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om bij Q-Consult Progress Partners advies te krijgen over de juiste implementatie van de Lean technieken en methodes. Samen met u kijken we dan naar uw organisatie en waar we de Lean techniek kunnen gebruiken om uw organisatie beter te maken. Zeker in combinatie met een Lean training is dit zeer aan te raden: wij geven u een opzet en u kunt die zelf in de praktijk brengen.

De personen staan centraal

Bij de Lean training en andere trainingen van Q-Consult Progress Partners staat centraal dat we u helpen investeren in uw medewerkers. Want uiteindelijk zijn het uw medewerkers die uw resultaat bepalen, en niet de tools of technieken. Daarom staan bij onze cursussen en trainingen uw medewerkers centraal en helpen we u de technieken die u leert in de praktijk te brengen in uw organisatie. Belangrijk hierbij is ook dat de training een duurzaam resultaat oplevert: u moet de kennis tot u nemen en er ook gelijk mee aan de slag gaan, zodat het niet wegzakt. Vaak merken we dat een training veel energie en enthousiaste ideeën oplevert, maar dat het moeilijk is om deze ideeën te vertalen naar de praktijk. Een training moet natuurlijk geen eenmalige kennisimpuls zijn, maar juist doorwerken in uw hele organisatie. Wij werken daarom altijd met concrete voorbeelden, oefeningen en simulaties, zodat uw opgedane kennis aansluit bij de praktijk. Daarnaast bieden wij ook nazorg aan, zodat u zeker weet dat de kennis goed in uw organisatie wordt opgenomen. Heeft u interesse gekregen of wilt u meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn