Ontdek je talenten op de jeugdtheaterschool in Amsterdam

Als je een passie hebt voor acteren, dan is het altijd een goed idee om te ontdekken of je er ook goed in bent. Talent heb je of heb je niet, maar als je het hebt, dan moet je er natuurlijk iets mee doen. Hoe en wat je ermee doet is uiteraard helemaal aan jezelf. Zo kun je er voor kiezen om in je vrije tijd te acteren als hobby. In dat geval kies je een bepaald MBO/HBO/WO opleiding waar je een vak leert en daarnaast kun je je acteertalenten ontwikkelen via de jeugdtheaterschool van Toneelhuis Amsterdam.

Jeugdtheaterschool als voorbereiding op een HBO opleiding

Via deze jeugdtheaterschool leer je al vanaf jonge leeftijd wat het is om te acteren. Op deze manier kun je snel bekend raken met het vak en als je het leuk vindt, dan kun je allerlei vervolgcursussen volgen. Mocht je niet voor de hobby willen acteren, maar wil je juist professioneel acteren, ook dan is de jeugdtheaterschool natuurlijk een perfecte manier om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Je kunt al met de jeugdtheaterschool beginnen vanaf je 16de. Dus op het moment dat je nog op de middelbare school zit, kun je alvast beginnen met de jeugdtheaterschool. Op deze manier ontdek je ten eerste of je talent hebt en of je het leuk vind om te acteren. Op de tweede plaats kun je ook gelijk je acteertalenten verbeteren. Dit is altijd verstandig, want als je bijvoorbeeld echt geen talent hebt of als je het een stuk minder leuk vindt dan je dacht, dan weet je dat in ieder geval op tijd. Zo kun je je dus ook op tijd richten op een andere opleiding. Heb je echter wel talent, dan kun je op de jeugdtheaterschool je goed voorbereiden op het toelatingsexamen voor een HBO opleiding voor toneel. Zodra je dan klaar bent met je eindexamen, dan kun je na de zomervakantie direct proberen om aangenomen te worden bij één van de 4 HBO toneelscholen in Nederland. Je kunt nooit te vroeg beginnen en daarom is de jeugdtheaterschool een ideale oplossing voor aanstormende talenten. Als je meer wilt weten, dan kun je altijd even op de website kijken van Toneelhuis Amsterdam.

De jeugdtheaterschool in Amsterdam voor kwaliteit en expertise

Mocht je voor de theaterschool kiezen, dan is het goed om te weten dat je op een zeer professionele wijze wordt opgeleid tot acteur of actrice. Acteren is een vak apart. Er komt van alles bij kijken en het is dan ook veel meer dan alleen maar het oplezen van je tekst. Je moet je in kunnen leven, je moet kunnen improviseren, je moet goed kunnen anticiperen op wat de ander doet en je moet volledige controle hebben over je lichaamstaal. En dat is nog niet eens alles waar je rekening mee moet houden. Om dat allemaal goed onder de knie te krijgen vergt training, erg veel training. Dat is precies wat je kunt verwachten als je lessen volgt aan de jeugdtheaterschool in Amsterdam. Je krijgt namelijk les van professionele acteurs en regisseurs en je werkt altijd in kleine groepen waar je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Zo leer je bijvoorbeeld de volgende vaardigheden tijdens de jeugdtheaterschool:

  • Omgaan en uiten van emoties
  • Werken met expressies
  • Focus bewaren
  • Variëren met verschillende intensiteiten

Zoals je ziet hebben deze zaken niets te maken met de tekst die je moet onthouden. Het is vooral de mimiek en je hele uitstraling die ervoor zorgt of je succesvol bent of niet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn