Waar je op moet letten bij bruidsfotografie

Ben je op zoek naar een fotograaf voor je huwelijk? Dan zijn er een paar belangrijke zaken waar je op moet letten. Uiteraard moet je iemand vinden die ervaring heeft met bruidsfotografie. Je maakt een bruiloft maar een keer in je leven mee en je wil dat je bruiloft foto’s fantastisch zijn. Als je voor een fotograaf kiest die niet gespecialiseerd is in bruidsfotografie, loop je de kans dat je achteraf net die foto mist die je zo graag had gewild. Soms komt het voor dat de foto’s helemaal niet bij de stijl van het bruidspaar passen. Een fotograaf die expert is op het gebied van bruidsfotografie weet wat belangrijke aandachtspunten zijn. Een bruidsfotograaf kan een trouwdag op magische wijze vastleggen. Je krijgt foto’s die een compleet beeld geven van de dag zoals jij die samen met je partner en gasten hebt beleefd. Maar hoe vind je de bruidsfotograaf die bij jou past? Als ervaren fotograaf op het gebied van bruidsfotografie geef ik je mijn vijf belangrijkste tips.

Tips voor optimale bruidsfotografie

Tip 1: Vind een fotograaf waarmee het klikt. Je wilt ontspannen en gelukkig op je bruidsfoto’s staan. Maar wist je dat een fotograaf daar veel invloed op kan hebben? Als je een fotograaf kiest die op één lijn ligt qua humor, dan wordt jullie fotosessie een stuk gezelliger en dat valt goed van de foto’s af te lezen. Daarnaast is het van belang dat je jezelf op je gemak voelt bij de fotograaf. Ieder bruidspaar heeft wel enige vorm van stress en spanning. Daarom is het fijn als je een fotograaf hebt waarbij je jezelf goed voelt. Zo kun je tijdens de bruiloft al je zorgen over de bruidsfotografie gemakkelijk opzij zetten en ervan genieten als je op de foto wordt gezet. Tip 2: Zoek een bruidsfotograaf die past bij jullie stijl. Het is heel belangrijk dat je een fotograaf kiest die de stijl van het bruidspaar en jullie bruiloft begrijpt. Maar iedere bruidsfotograaf heeft ook zijn eigen stijl. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stijlen:

  • Traditioneel;
  • Modern;
  • Klassiek;
  • Vintage;
  • Festival.

Iedere professionele bruidsfotograaf beschikt wel over een website en een portfolio. Daarmee kun je een goed beeld vormen van de stijl van de fotograaf. Tip 3: Neem de tijd om jouw ideale bruidsfotograaf te vinden. Krijg je via een vriend een tip over een goede bruidsfotograaf? Dan raad ik je aan om toch even rond te kijken naar andere mogelijkheden. Het is natuurlijk wel wat waard als een bruidsfotograaf wordt aangeraden, maar misschien past een andere fotograaf veel beter bij jou. Ga in gesprek met verschillende fotografen en overweeg met wie je het liefste in zee wilt gaan. Het gaat namelijk om een van de mooiste momenten in je leven. Tip 4: Vraag naar een complete bruidsfotografie reportage. Op de website zie je soms alleen een paar foto’s van de fotoshoot van het bruidspaar. Maar je wilt natuurlijk dat de hele dag perfect in beeld wordt gebracht. Vraag daarom bij het kennismakingsgesprek naar een uitgebreide reportage. Dan weet je zeker of de fotograaf echt bij je past. Tip 5: Maak duidelijke afspraken over de reportage. Denk van te voren goed na over wat je op de foto wilt laten zetten. Wil je bijvoorbeeld alleen een fotoshoot en de ceremonie op de foto laten zetten? Of wil je ook professionele foto’s van het feest? Een goede bruidsfotograaf biedt verschillende mogelijkheden en stemt het aanbod af op jouw wensen.

Mooie trouwreportages bij Difa

Fotostudio Difa is gespecialiseerd op het gebied van bruidsfotografie en het maken van prachtige bruidsreportages. Kijk hier voor enkele voorbeelden. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Kijkt u ook eens op fotostudiodifa.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn