Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Je hoort steeds meer mensen die ervoor kiezen om spouwmuurisolatie aan te laten brengen in hun woning. Maar waarom zou je dit nu doen? Dit is een maatregel die best wat geld kost en je ziet er zelf immers niets van. Het is niet zo dat jouw woning er mooier van wordt. Wat zijn dan de redenen om voor spouwmuurisolatie te kiezen? Kort gezegd: je wooncomfort gaat er door omhoog, je woning wordt meer waard en je draagt een steentje bij aan een beter milieu. Vanuit welk oogpunt je het dus ook bekijkt, het levert je altijd alleen maar voordelen op.

Spouwmuurisolatie en wooncomfort

Het is erg belangrijk dat jij je thuis op je gemak voelt, dat je met plezier in je huis woont. Er zijn veel factoren die daaraan bij kunnen dragen en een van die factoren is het wooncomfort. Hoe heeft spouwmuurisolatie nu invloed op jouw wooncomfort? Als je deze isolatie niet hebt, dan ervaar je in jouw huis:

  • tocht en daardoor kou
  • een te hoge luchtvochtigheid
  • schimmels

Als de spouwmuren niet goed geïsoleerd zijn, dan verliest je woning via de muren veel warmte. Waait het hard, dan kan het zelfs bijna voelen alsof de wind gewoon door je huis heen waait. Dit is natuurlijk alles behalve prettig en het zorgt ervoor dat jouw wooncomfort omlaag gaat. Spouwmuurisolatie kan hierbij helpen, hierdoor wordt de kou en de wind tegengehouden en is het binnen aangenamer. Dat is niet alleen goed voor jouw wooncomfort, maar ook voor jouw financiën. Je verwarming hoeft zo minder hard te werken om je huis op temperatuur te krijgen. Isolatiemateriaal houdt niet alleen kou tegen, maar ook vocht en dat is ook belangrijk. Vochtige lucht warmt namelijk maar moeizaam op, droge lucht is veel sneller te verwarmen. Het scheelt dus ook wat dat betreft in stookkosten. En daar komt bij dat vocht al snel schimmels veroorzaakt. Dit is niet alleen ongezond, schimmels kunnen ook jouw woning en meubels aantasten. Alleen daarom al is een goede spouwmuurisolatie dus van belang.

Financiële effecten

Hierboven is duidelijk geworden dat je verwarming dus hard aan het werk moet als je geen spouwmuurisolatie hebt. Neem je wel deze isolerende maatregelen, dan hoef je dus minder te stoken. Dat is goed voor het milieu, want nog beter dan kiezen voor duurzame energiebronnen, is het om gewoon minder energie te verbruiken. En daar kan dit dus aan bijdragen. Het is daarnaast ook goed voor jouw portemonnee, want hoe minder je hoeft te verwarmen, hoe lager jouw energierekening zal worden. Spouwmuurisolatie verdient zichzelf in die zin dus ook vanzelf terug! Daar komt bij dat het aanbrengen van isolatie ervoor zorgt dat jouw woning een hoger energielabel krijgt. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen, kun je er daardoor meer geld voor vragen. Ook financieel is het dus een slimme keus om hier in te investeren. Wist je bovendien dat je subsidie kunt krijgen voor het aanbrengen van isolatie? Ben jij overtuigd van de voordelen van spouwmuurisolatie? Neem dan contact op met Isocoat Isolatie, zij kunnen met verschillende technieken en materialen ervoor zorgen dat jouw muren goed geïsoleerd worden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn