Wat is een tuinkamer?

Als jij een aanbouw aan jouw woning wilt, dan heb je de keus uit verschillende opties. Een van die opties is de tuinkamer. Wat is dit nu precies en hoe verschilt dit van een serre? Het is logisch dat je hier eerst meer over wilt weten voordat je een besluit neemt over een aanbouw. Wat echter zeker is, is dat een tuinkamer van grote toegevoegde waarde kan zijn. Zowel voor jouw wooncomfort, als voor de woningwaarde op het moment dat jij besluit je huis te verkopen. Het is dus eigenlijk nooit een slechte keus om een dergelijke aanbouw te laten maken.

Wat is een tuinkamer?

Tuinkamer of serre

Als het gaat over een aanbouw aan een woning, dan denken de meeste mensen al snel aan een serre. De mogelijkheden van een tuinkamer zijn bij veel mensen nog onbekend. Het is daarom goed om eens op een rijtje te zetten wat het verschil precies is. Beide zijn een aanbouw aan jouw woning, waarbij wanden en dak voornamelijk uit glas bestaan. Er zijn dus overeenkomsten. Maar een verschil is er ook. Een serre wordt namelijk onderdeel van jouw woning, er wordt een deel van een muur weggebroken zodat er een open verbinding ontstaat met bijvoorbeeld de woonkamer. Een tuinkamer daarentegen wordt meer tegen het huis aan geplaatst, maar het maakt niet direct onderdeel uit van bijvoorbeeld de woonkamer. Er wordt met een deur een verbinding gemaakt, maar het vormt dus niet één geheel. Je kunt het eigenlijk meer zien als een soort terras, dat volledig overdekt en afgeschermd is door glazen wanden en een plafond. Het geeft jou de gelegenheid om vaker in de tuin te zitten, ook op dagen dat het koud is en het regent. Als je een tuinkamer hebt kun je daardoor ook veel meer genieten van je tuin, je beleeft de seizoenen veel meer mee.

Aanbouw op maat

Vind jij het ook zo jammer dat je in Nederland weinig buiten kunt zitten en zou je graag meer genieten van je tuin en het buitengevoel? Dan is het dus een aanrader om een tuinkamer aan je woning te laten bouwen. Je kunt dit heel goed laten doen door Ter Huurne. Zij kunnen deze kamer voor jou op maat ontwerpen en daarna ook zelf fabriceren. Zo zorgen zij ervoor dat het perfect aansluit op jouw woning. Er wordt gebruik gemaakt van sterk veiligheidsglas en het plafond dat zij maken is zo sterk dat een dik pak sneeuw geen enkel probleem is. Sterker nog, je zou er zelfs overheen kunnen lopen. Met een tuinkamer van Ter Huurne kies je dus echt voor een mooie en stevige aanbouw die goed bij jouw woning past. Daarnaast kun je bij hen ook terecht voor:

  • serres
  • carports
  • terrasoverkappingen
  • lichtstraten
  • balkonbeglazing

Ook daarbij werken ze altijd op maat, zodat het formaat niet alleen goed past bij jouw huis, maar dat ook de kleuren en de stijl er mooi bij aansluiten. Op hun website kun je verschillende voorbeelden van projecten vinden die zij al opgeleverd hebben. Wil je weten wat de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een tuinkamer voor jouw woning zijn? De deskundige adviseurs van Ter Huurne adviseren je graag vrijblijvend.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn