Agriturismo

Wil jij een bijzondere vakantie in Italië beleven? Kies dan eens voor een verblijf in een agriturismo! Als jij een vakantie gaat boeken, dan is het natuurlijk altijd de vraag waar je naar toe zult gaan. Sommige mensen hebben een favoriet vakantieland en gaan daar het liefst ieder jaar weer naar toe. Voor anderen geldt dat zij liever afwisselen en zoveel mogelijk verschillende landen bezoeken in hun leven. Niet alleen wat betreft bestemming heb je heel veel keus, je kunt ook nog altijd kiezen uit heel veel verschillende soorten accommodaties. Zo is een agriturismo dus een mogelijkheid, maar ook kun je kiezen voor een hotel, een camping of een appartement, om maar wat voorbeelden te noemen. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft, sommige mensen vinden het heerlijk om te kamperen, terwijl anderen daar juist helemaal niet aan moeten denken. Zij kiezen juist het liefst voor een all-in hotel, waarbij zij kunnen genieten van alle mogelijke luxe en waarbij zij nooit iets hoeven te regelen wat betreft het eten. Zo heeft ieder zijn of haar eigen voorkeuren als het aankomt op vakantieaccommodaties, dit kan ook bijvoorbeeld een agriturismo zijn.

Wat is een agriturismo?

Wat is nu precies een agriturismo, aan wat voor soort accommodatie moet je dan denken? Zoals je misschien uit het woord al wel wat kunt afleiden, gaat het hier om verblijven bij boerenbedrijven. De plek waar je verblijft is dus in eerste instantie een boerenbedrijf en zij hebben gastenverblijven erbij om wat extra inkomsten te genereren. Wat voor soorten boerenbedrijven zijn dit? Dit is heel divers, er kunnen verschillende soorten zaken geproduceerd worden, zoals:

  • olijfolie
  • wijn
  • kaas
  • honing
  • jam

Het ligt er dus maar net aan, het kan zowel om fruittelers of akkerbouwers als veehouders gaan. Hoe zien de vertrekken er bij een agriturismo uit? Ook dat is heel divers. Er zijn heel veel boeren in Italië die jou de mogelijkheid bieden om bij hen te verblijven. Sommige van hen beschikken over prachtige landgoederen, met gebouwen die net gerenoveerd zijn. Bij andere kom je in een vervallen pand terecht waar je nauwelijks ruimte hebt. De verschillen zijn dus groot. Als jij een boeking wilt gaan maken, dan is het dus ook van belang om goed op te letten wat je boekt, je wilt immers wel bij een echt mooie en kwalitatief goede agriturismo uitkomen!

De beste agriturismi

Wil jij er zeker van zijn dat jij een mooie agriturismo boekt, dan doe je er goed aan om te boeken bij My Italy. De kwaliteit van deze accommodaties kan enorm verschillen, maar als je via MyItaly boekt, dan kun je er zeker van zijn dat je een goede kwaliteit krijgt en dat je op een prachtige plek terecht komt. Margot de Kruif van My Italy woont zelf in dit land en heeft iedere agriturismo die je op haar site kunt vinden zelf bezocht. Zo weet zij zeker dat deze voldoet aan de kwaliteitseisen die zij stelt. Als jij via haar site boekt, dan kun je er dan ook echt zeker van zijn dat je een prachtig vakantieverblijf krijgt. Via de website kun je verblijven door het hele land boeken, dus neem gerust eens een kijkje om te zien wat er allemaal mogelijk is! Weet jij nog niet zo goed welke regio jij wilt bezoeken? Neem dan gerust eens contact op met Margot, zij adviseert jou graag over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Wil jij genieten van een heerlijk verblijf in Italië, dan moet je dus zeker overwegen een agriturismo te boeken via My Italy!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn