Alles weten over de koelwerkbank?

In de horeca is het van belang om de koelwerkbank goed te begrijpen, veel mensen moeten de koelwerkbank nog aanschaffen. Een dergelijke werkbank is essentieel voor in de horeca. Verschillende soorten werkbanken kunnen geschikt zijn maar het is goed om eerst wat research te doen. Een werkbank die twee deuren heeft, of misschien meerdere? Je kunt het hier allemaal vinden. De aanbieder die dit allemaal in het assortiment heeft zal zometeen aan bod komen. Maar waarom is de koelwerkbank zo essentieel voor in de horeca? Dit is niet het enige dat aan bod zal komen. Er zal ook aandacht worden besteed aan hygiëne, want dat is natuurlijk en hot topic, zeker als je het in verband brengt met de koelwerkbank, waar uiteraard ook een en ander schoon moet worden gehouden. 

Waarom is de koelwerkbank essentieel voor in de horeca? 

De keuken in de horeca kan worden uitgebreid door een dergelijke werkbank aan te schaffen. Waarom is een dergelijke koelwerkbank dan essentieel? Ben jij ook op zoek naar nieuwe apparatuur voor in de keuken? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de volgende website. Horecaworld.biz. Zij hebben onder andere een aanbod waarin de koelwerkbank ook naar voren komt. We zullen de website eens bekijken en analyseren. Zie hiervoor de editie die volgende week uitkomt. Overigens is het ook goed om de vraag over hygiëne nog te beantwoorden. Hygiëne is ontzettend van belang en het is dan ook de vraag of alle bedrijven in de horeca zich wel altijd aan de regels houden. Wat zijn eigenlijk de regels voor horeca als het gaat om hygiëne? 

Waar moet je je aan houden qua regels van hygiëne?

Hygiëne is een behoorlijk breed begrip in de horeca. Vrijwel iedereen horeca opleiding wordt gevuld met lessen die zich bezig houden met hoe schoon je wel niet moet zijn en waar je wel niet allemaal aan moet denken. Het gaat hierbij niet alleen om algemene hygiëne maar het gaat vooral om het sociale aspect. Want sociale hygiëne is ook van belang en onmisbaar in dit artikel. Hoe zit dat precies, hoe werkt dat in de horeca, in een bepaald bedrijf? Wettelijke eisen schrijven voor dat alle horecabedrijven moeten voldoen aan de code voor de horeca, de hygiënecode. Dit is de HACCP. De HACCP geeft regels op algemeen gebied voor elk horecabedrijf, denk eens aan het volgende. 

  • De bewaarwijze van voedingsmiddelen
  • De houdbaarheid van producten onder de loep
  • Hoe stickers moeten worden gebruikt
  • Hoe kruisbesmetting moet worden voorkomen

Allerlei belangrijke aspecten waar aandacht aan wordt besteed en die niet over het hoofd mogen worden gezien. Het begrip sociale hygiëne is tevens onlosmakelijk verbonden aan de horeca. Het gaat in dit verband om gedragsnormen, bijvoorbeeld hoe ga je om met diefstal onder medewerkers? Hoe moet je die behandelen, moet je die dan een boete geven of juist niet? Wat doe je dan bijvoorbeeld in het geval dat een minderjarige alcohol besteld? Het zijn allerlei aspecten die een horeca ondernemer moet kennen en die hij ook moet beheersen. Hij moet dus veel meer dan alleen in de bediening werken en mensen aansturen. Het gaat dus veel verder dan alleen het inspecteren en schoon houden van een koelwerkbank.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn