EPDM, veelzijdige oplossing voor bouwprojecten

U staat op het punt om te verhuizen of te verbouwen, hierbij moet het een en ander gebeuren aan uw (nieuwe) dak. Voor deze ingreep bent u op zoek naar een betaalbare en slimme langetermijnoplossing. Ons antwoord is om te kiezen voor EPDM. Het rubbermateriaal dankt zijn populariteit aan de betaalbare prijs en lange levensduur. We geven u graag meer informatie, waarom EPDM een praktische en duurzame oplossing is voor uw bouwprojecten.

EPDM, flexibel en weersbestendig

EPDM staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. Deze groep bestaat uit synthetische rubbers en wordt voornamelijk gebruikt in de bouw en automobielbranche. De rubbers beschikken over technische specificaties, waardoor de groep uitermate geschikt is voor luchtdichte en vloeistofdichte oplossingen. De technische specificaties zorgen er onder andere voor dat EPDM goed bestendig is tegen UV straling en ozon. Daarnaast kan het materiaal ook goed tegen koude temperaturen. Het rubber heeft een hoog temperatuurbereik, waardoor het materiaal tegen temperaturen kan tussen -40 graden Celsius tot en met 130 graden Celsius. Het hoge temperatuurbereik bewijst dus dat EPDM een perfecte oplossing is voor verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het rubber extra flexibel, omdat het makkelijk aan te brengen is. Door diverse stroken te gebruiken kunnen beschadigingen, naden en voegen tegelijk gerepareerd en gedicht worden. Bovendien zorgen de technische specificaties ervoor dat het rubber ruim vijftig jaar meegaat. Het rubber is een zeer duurzame oplossing voor dakbedekking.

Makkelijk en eenvoudig aanbrengen

EPDM als dakbedekking brengt vele voordelen met zich mee als het gaat om duurzaamheid en installatie. Wij snappen dat u graag praktische tips wilt over het verleggen van het nieuwe rubbermateriaal. Bij het leggen van het rubber houdt u rekening met de volgende aandachtspunten:

  • het soort dakondergrond;
  • het bepalen van de afmeting;
  • het aanbrengen van de dakbedekking.
  • interexpress.nl

EPDM kan op verschillende dakondergronden aangebracht worden zoals beton, hout of staal. Mocht u een andere ondergrond hebben, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de leverancier. Zo bent u beter geïnstrueerd over wat mogelijk is voor u. In de voorbereiding van het verleggen dient de ondergrond vrij te zijn van stof, vuiligheid en scherpe randen. Hierdoor wordt er minder schade toegebracht aan het nieuwe rubber. Daarnaast kan de EPDM-lijm zoveel mogelijk hechten aan de ondergrond. Bij het leggen van de dakbedekking kunt u kiezen uit drie manieren: losliggend, eenzijdig verlijmen of volledig verlijmen. De meest toegepaste methode is volledig verlijmen, hierbij wordt de ondergrond en rubberfolie voorzien van de lijm. Volledig verlijmen zorgt voor een snelle afwerking, is eenvoudig aan te brengen en is bruikbaar op verschillende soorten ondergronden. Nu u in de voorbereiding weet hoe u de dakbedekking wilt leggen is de opmeting ook belangrijk. Om de opmeting te bepalen, verdeelt u uw dak in denkbeeldige rechthoeken. Zodra dit is verdeelt meet u de lengte en breedte op van deze hoeken. Bij deze afmetingen telt u 20 centimeter extra op. Het is aan te raden om van iedere rechthoek een aparte berekening te maken. U krijgt hierdoor verschillende stukken rubber, die later aan elkaar worden gelijmd. Bij het opmeten van de rechthoeken moet u vooral niet de hoogtes van de opstaande randen en de breedte van de daklijst vergeten. Voor het leggen van de dakbedekking maakt u gebruik van een pvc buis, stanleymes, rolmaat, kwast/roller, kitpistool, lijm en aandrukroller. Natuurlijk wilt u ook weten wat de kosten zijn van EPDM folie. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de juiste prijzen per vierkante meter. Ook adviseren wij u graag over de bijbehorende foliediktes die variëren tussen 1 tot en met 1,3 millimeter. Voor meer aanvullende informatie kunt u kijken op interexpress.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn