Ondersteuning bij de aanvraag van onze omgevingsvergunning in Rotterdam

Voor de bouw van ons huis hebben wij de hulp ingeschakeld van Spindler Design to build, met name omdat we tegen het feit aanliepen dat we een omgevingsvergunning in Rotterdam nodig bleken te hebben. We hadden nog nooit gehoord van een omgevingsvergunning in Rotterdam, maar het lijkt hier te gaan om een vergunning die rekening houdt met:

  • De natuur
  • Het milieu
  • De openbare ruimte

Nadat we te horen kregen dat we een omgevingsvergunning in Rotterdam nodig hadden hebben we hier online eens meer informatie over opgezocht en toen zijn we op designtobuild.nl uitgekomen. Zo kwamen we erachter dat het toch wel vaker voorkomt dat er een omgevingsvergunning in Rotterdam nodig is en dat is iets waar we in de aanloop naar de voorbereidingen voor de bouw van onze woning totaal niet bij stil gestaan hebben. Het is wat dat betreft wel prettig dat er organisaties zijn die je hierbij van dienst kunnen zijn.

De hulp van Spindler Design to build voor de omgevingsvergunning in Rotterdam

Nadat we alle informatie op deze website goed hadden doorgelezen hebben we telefonisch contact opgenomen met de organisatie van Spindler Design to build. We hebben aan hen ons probleem voorgelegd en ook aangegeven dat we geen rekening hebben gehouden met het feit dat we een eventuele omgevingsvergunning in Rotterdam nodig zouden hebben. Misschien was dat naïef van ons, maar we zijn er gelukkig nog in de voorbereidingsperiode achter gekomen en kunnen nu de hulp inschakelen die we nodig hebben om in een later stadium problemen te voorkomen. Het blijkt namelijk dat we met de bouw van onze woning te maken hebben met allerlei wet- en regelgeving en natuurlijk hebben we daar wel bij stil gestaan, maar toen we het kavel kochten waarop we ons huis gaan bouwen zijn we er ook vanuit gegaan dat het een bouwkavel was voor een woonhuis en dat we daarmee vrij waren gesteld van allerlei regeltjes en wetten. Niets bleek minder waar, want de bouwplannen moeten alsnog goedgekeurd worden. De woning moet voldoen aan het bestemmingsplan, het moet in de omgeving passen, geen aanslag hebben op de natuur of op het milieu en dan hebben we het nog niet eens over het aangezicht van de woning. Ook daar zijn nog van allerlei regels voor verzonnen waaraan we moeten voldoen. Spindler Design to build heeft ons wakker geschud en verteld dat we met de omgevingsvergunning in Rotterdam de toestemming kunnen verkrijgen om het huis van onze dromen op ons kavel te realiseren, maar dat dit wel goedgekeurd moet worden. Het hoeft dus niet te betekenen dat we niet kunnen gaan bouwen, er moet alleen groen licht komen voor de plannen die er op tafel liggen. Zo eenvoudig als dat klinkt is dat echter niet en daar is het advies en de hulp van Spindler Design to build goed van pas gekomen.

Gedegen advies door een bureau voor architectuur en bouwmanagement

Dat Spindler Design to build een goed bureau is voor de aanvraag van de omgevingsvergunning in Rotterdam mag duidelijk zijn. Met een bewezen trackrecord in de architectuur, waarbij bouwmanagement één van de expertises is, weten ze absoluut wat er wel en niet mogelijk is en hoe je het beste alles geregeld kunt hebben om in aanmerking te kunnen komen voor de omgevingsvergunning in Rotterdam. Omdat we er gelukkig nog op tijd bij waren heeft het voor ons erg gescheeld in de vertraging van ons bouwproject en we hebben direct ook een zeer goede partner in Spindler Design to build gevonden, waarbij ze ons van meer advies hebben voorzien dan alleen voor de omgevingsvergunning in Rotterdam.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn