Wat doet u wanneer uw ex weigert erkenning van kind te geven

Een scheiding is in veel gevallen al lastig genoeg en emotioneel zwaar vallen. Als er een kind bij betrokken is, kan dit voor lastige situaties zorgen. Als uw ex weigert erkenning van het kind te geven, kan dit u in een lastig parket brengen. Als uw ex weigert erkenning van kind te geven, kan dit er voor zorgen dat u minder inspraak heeft en dit zorgt voor een breuk in de band tussen u en uw kind. In dat geval kunt u bij de rechter vervangende toestemming aanvragen om alle handelingen omtrent het kind alsnog uit te kunnen voeren. Voordat u tot een rechter stapt, is het noodzakelijk om eerst met uw ex-partner te praten. Weigert uw ex erkenning van het kind te geven na dit gesprek, dan kunt u een van de advocaten van Meester & Meer inschakelen. Met hun jarenlange expertise rondom familierecht weten zij met de informatie die u geeft snel in te schatten of u een zaak heeft of niet. Hierbij wordt altijd het belang van het kind voorop gesteld.

Schakel een advocaat in als ex weigert erkenning van kind te geven

Uw ex weigert erkenning van uw kind, maar u wilt deze erkenning toch krijgen? Dat kan als u meer inspraak wilt houden in het leven van uw kind. De eerste stap is in dat geval altijd om samen te praten. Indien dit niet het geval is, dan kunt u een advocaat inschakelen. Deze advocaat kan, indien uw ex weigert erkenning van uw kind te geven, ervoor zorgen dat u toestemming verkrijgt van de rechter om alsnog het kind te mogen erkennen. Hierbij kijkt de rechter naar de belangen van de partner die het kind wil erkennen, de ex die weigert erkenning van het kind te geven en de belangen van het kind. Van hieruit beslist de rechter of u deze toestemming krijgt. Zodra de rechter deze toestemming toekent, kan uw ex de erkenning niet meer weigeren. Zoals u ziet kan een advocaat inschakelen in het geval uw ex weigert erkenning van het kind te geven een goede zet zijn. De advocaat kan u begeleiden op de vaak onbekende weg en helpt met lastige juridische vragen en biedt daarnaast een luisterend oor. Daarnaast kunnen wij u ook helpen aan vervangende toestemming als:

  • U een paspoort of identiteitskaart voor uw kind aan wilt vragen
  • U op vakantie wilt met uw kind, maar uw ex weigert mee te werken
  • Uw kind medische verzorging nodig heeft en uw ex dit niet toestaat
  • U uw gezamenlijke woning wilt verkopen

In al deze gevallen is het noodzakelijk dat u een advocaat in handen neemt die er verstand van heeft en u kan begeleiden gedurende het gehele proces. Daarom is het verstandig om te kijken of er een klik is met de desbetreffende advocaat. Bij Meester & Meer kunt u een gratis en geheel vrijblijvend advies aanvragen, waarin ook verteld wordt wat onze werkwijze is en waarin al uw vragen beantwoord kunnen worden.

Wij vertellen u direct wat uw kansen zijn

Bij Meester & Meer advocaten en mediators staan wij garant voor specialistische advocaten die u kunnen helpen in iedere situatie waarin uw ex weigert erkenning van uw kind te geven. Tijdens het eerste intakegesprek kunnen wij u vertellen wat uw kansen zijn bij een rechtszaak. Wilt u daarvoor al meer informatie, heeft u vragen of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens vermeld op vervangende-toestemming-zaken.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen. Onze medewerkers komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug. Voor korte vragen kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn