Ontdek de tarieven van makelaars via makelaarkosten.nl

Als je je huis wilt verkopen of juist een nieuwe woning wilt kopen, dan wil je misschien wel een makelaar inschakelen. Het is dan ook handig om een beetje een idee te hebben wat de tarieven van makelaars zijn en wat de verschillen zijn. Makelaars hanteren allemaal hun eigen tarieven. Dat betekent dat je te maken hebt met prijsvariaties en dat kan het moeilijk maken om de makelaars onderling met elkaar te vergelijken. Het is dan ook goed om van te voren een idee te hebben van de tarieven die makelaars hanteren. Hiervoor kun je terecht op de site van makelaarkosten.nl. De meest voorkomende makelaarskoten bestaan uit de zogenaamde makelaarscourtages. Dankzij deze courtage heb je van te voren niet direct te maken met makelaarstarieven. Je hebt enkel een percentage dat uiteindelijk berekend zal worden over de verkoopprijs. Dat betekent dat je qua tarieven van makelaars in het begin alleen verschillende percentages hebt. Maar omdat deze percentages worden berekent over een uiteindelijke verkoopprijs, is het niet altijd even zinvol om deze percentages naast elkaar te leggen. Als makelaar A immers een hogere courtage rekent dan makelaar B, dan zou je zeggen dat makelaar B dus de beste optie is. Deze is immers qua percentage goedkoper. Maar als makelaar A je woning voor een lager bedrag verkoopt dan makelaar B, dan is het makelaarstarief van makelaar A misschien lager. Dat is echter niet direct een voordeel, want het is immers lager, omdat de makelaar je woning niet voor een hoog bedrag heeft weten te verkopen. Helaas weet je nooit of makelaar A beter is dan makelaar B en ook niet of 1 van beide succesvoller is met de verkoop van je woning. Je zou, om de knoop door te haken, dus wel kunnen kijken naar deze verschillende percentages. Tevens kun je uiteraard kijken naar de vraagprijs en daar kun je dan het percentage op los laten, zodat je toch uitkomt bij de verwachte tarieven van de makelaars. Je kunt wat betreft de tarieven van makelaars ook te maken hebben met een vaste prijs via de kosten van een pakket met diensten. Deze kosten kun je makkelijker vergelijken en daardoor weet je dus ook sneller waar je aan toe bent. Maar courtages hebben wel het voordeel dat je alleen betaalt als de woning wordt verkocht. Aan de andere kant wordt je woning vaak sowieso wel verkocht als de woningmarkt gunstig is waardoor dat voordeel dus wegvalt. Dit zijn allemaal zaken die je dient te overwegen wanneer je een makelaar wilt inschakelen. 

Kijk voor meer informatie over tarieven van makelaars op de site

Mocht je meer gedetailleerde informatie willen over tarieven van makelaars, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van makelaarkosten.nl. Hier staat alles in detail uitgelegd. Je kunt verder ook informatie vinden over onderwerpen als: 

  • De BTW van makelaars
  • Kosten waardebepaling huis
  • NVM tarieven

Via de site kun je dus snel ontdekken wat je moet weten voordat je een makelaar in dienst neemt. 

Vergelijk de makelaarskosten via de site

Je kunt de makelaarskosten ook vergelijken via de site. Je vindt hier een speciale knop voor, zodat je meteen de verschillende kosten kunt vergelijken. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn