Opzoek naar timemanagement tips? Lees dan deze 101 tips!

Komt het u bekend voor: een overvolle agenda, oneindige takenlijst en veel stress en zorgen? Dat is eigenlijk nog helemaal niet zo vreemd. Tegenwoordig zijn veel werkruimtes open. Een grote open ruimte waarin meerdere afdelingen of groepen mensen tegelijkertijd kunnen werken. Het ziet er misschien modern uit en vernieuwend, maar het brengt ook een nieuw probleem met zich mee. Mensen kunnen zich hierdoor namelijk moeilijker concentreren. In combinatie met de achterstand die er ligt op de werkzaamheden, is dit een groot probleem. Het zorgt er onder andere voor dat het ziekteverzuim toeneemt. Wilt u deze impasse doorbreken en structuur in de chaos brengen? Lees dan al onze wetenschappelijk vastgestelde tips, zodat u weer efficiënt en ontspannen naar uw werk kunt gaan. Er wordt de afgelopen jaren namelijk alleen maar meer van ons verwacht, waardoor deze tips ideaal uitkomst bieden voor onze lange to-do lijst.

timemanagement tips

De afgelopen jaren is de werkdruk met een flink tempo omhoog gegaan. Er wordt meer van ons verwacht binnen soms zelfs een kortere tijdsperiode. Veel medewerkers hebben extra taken gekregen en komen hiermee niet goed uit de voeten. Het kost allemaal ontzettend veel tijd en die tijd is er niet. Dat veel werkruimtes vervolgens ook nog op de schop zijn gegaan, zorgt tevens voor minder rustige werkplekken. Het gevolg hiervan zijn lange takenlijsten en concentratieproblemen. Het één heeft invloed op het ander en daardoor raakt u alleen maar verder in de problemen. Speciaal daarvoor hebben wij van Tijdwinst.com de beste lijst met werkende timemanagement tips verzameld. Ze geven u handvatten mee om weer grip te krijgen op de werkzaamheden en rust te creëren op de werkvloer. Onze website is overzichtelijk ingedeeld en de 101 timemanagement tips zijn verdeeld in verschillende categorieën. Lees ze vooral goed door, zodat u binnenkort weer alle touwtjes in handen heeft en efficiënt kunt blijven werken.

Zet een streep door lange to-do lijsten en overvolle agenda’s!

Bent u druk bezet en heeft u meer taken om uit te voeren dan tijd? Dan is het tijd voor verandering. Tussen alle afspraken door heeft u geen tijd om zich voor te bereiden om de volgende afspraak en aan het einde van de dag liggen er nog zoveel losse taken op u te wachten dat u met een rotgevoel naar huis gaat om de volgende dag weer de strijd aan te gaan. Er zitten ten slotte maar 24 uur in een dag waarvan u er gemiddeld 8 werkt. Wees verstandig en kies voor uzelf. Ga aan de slag met het efficiënt indelen van uw dag en planning. Het begint allemaal met het stellen van prioriteiten. Waar wilt u kostbare tijd aan gaan besteden? Met onze handige timemanagement tips leggen we u stap voor stap uit hoe u hiermee aan de slag kunt gaan. Daarbij is het cruciaal om eerlijk te zijn. Blijf bij uw keuzes en bewaak uw grenzen. In het begin zal het wennen zijn, maar het voor uzelf het beste wat u kunt doen en uiteindelijk ook voor de resultaten!

Samengevat zijn onze time management tips bedoeld om u:

  • Inzicht en handvatten te geven
  • Rust te creëren
  • Een hogere productiviteit na te streven
  • Met plezier te kunnen blijven werken
  • Zelfinzicht te geven 
  • Leren grenzen te stellen en prioriteiten 
Wacht niet langer en kies vandaag nog voor verandering. U vindt alle tips op onze website: timemanagement.nl!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn