Wat is een agile scrum training?

Ooit gehoord van een agile scrum training? Wellicht ken je het concept van naam, maar weet je niet goed wat je je erbij voor moet stellen. Dan zit je hier goed. We leggen je graag uit wat de term ‘agile scrum’ inhoudt en wat er bij een cursus gedaan wordt. Hoewel het concept steeds populairder wordt, zijn er nog steeds veel mensen die weinig tot niets ervan af weten. Om te beginnen is het handig om te weten dat ‘agile’ het Engelse woord is voor ‘lenigheid’ of ‘flexibiliteit’. Met die kennis kun je je al een stuk beter beeld vormen van de term en waar het mee te maken heeft. Kortgezegd is agile scrum gericht op flexibeler en dynamischer werken. Doordat de samenleving en daarmee de werkomgeving erg snel en veel verandert, is de agile scrum training in het leven geroepen. Het helpt medewerkers om beter om te kunnen gaan met de grote, snelle ontwikkelingen van vandaag de dag. Naast flexibiliteit staan ook snelheid en transparantie voorop. Het gaat niet alleen om snel werken, maar ook efficiënt werken en met open communicatie. Op die manier wordt de agile scrum training ingezet om werkprocessen te optimaliseren. Hoewel de term misschien wat vreemd in de oren klinkt, weet je met de uitleg van de Engelse woorden nu een stuk beter waar het bij dit concept om gaat.

Wat doe je bij een agile scrum training?

Naast de betekenis van de termen wil je natuurlijk ook weten wat er in de praktijk gebeurt. Wat kun je verwachten als je meedoet aan een agile scrum training? Dit verschilt erg per aanbieder. Maar in grote lijnen zal je wel dezelfde zaken voorbij zien komen. Ter illustratie noemen we een aantal zaken die voorbijkomen bij een agile scrum training van het bedrijf Q Consult Progress Partners. Deze onderneming is gespecialiseerd in het optimaliseren van werkprocessen. Ook een agile scrum training behoort er tot het aanbod. Als cursist zul je onder andere te maken krijgen met:

  • Praktijkgerichte lesstof en opdrachten die toegepast kunnen worden op jouw eigen dagelijkse werkzaamheden
  • Methodes die je kunt toepassen op de werkvloer. Een goed voorbeeld daarvan is de ‘sprints’. Dit zijn korte periodes van geconcentreerd werken aan een specifieke opdracht. Door doelgericht te werken ben je het productiefst. Bovendien kan iedereen het doel gemakkelijk voor ogen hebben, omdat het slechts enkele weken verderop ligt
  • Technieken en tools die helpen om nog beter samen te werken aan projecten

Om meer te weten te komen over de details van de trainingen kun je altijd terecht op Qcpp. Op de pagina’s staat alle informatie die je nodig hebt.

Een ervaren bedrijf dat resultaten boekt

Q Consult heeft al vele jaren ervaring met het aanbieden en geven van trainingen. Naast de agile scrum training kunnen klanten ook terecht voor procesbeheersing en -optimalisatie, verandermanagement, data analytics en nog veel meer. De onderneming helpt daarmee grote bedrijven en zelfstandig ondernemers om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Als advies- en trainingsbedrijf is het volledig op de hoogte van de laatste trends en beste technieken. Interesse in de agile scrum training of een andere cursus? Neem gerust contact op via de telefoon of mail. Een medewerker neemt graag met je door wat er voor jou of jouw medewerker(s) mogelijk is. Cursussen zijn volledig op maat samen te stellen zodat ze mooi aansluiten op de praktijk van de cursisten. Deze aanpak maakt iedere cursus weer tot een succes. De leerstof blijft echt hangen dankzij de vele praktijkvoorbeelden die direct toegepast kunnen worden. Zo zal de productiviteit snel en aanzienlijk toenemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn