Wc verstoppen

Niets is zo vervelend als een wc verstoppen. Een verstopping van een waterleiding is al niet een pretje, maar zeker niet als het gaat om het toilet. Als hier een probleem mee is, dan is het moeilijk voor ons om naar het toilet te gaan. Niets is zo ergerlijk als het water dus in het toilet blijft hangen. Hier wilt u zeker snel een oplossing voor. Mocht dit helaas bij u thuis plaatsvinden, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een specialist. Zeker als het regelmatig terugkeert, ondanks dat u verschillende pogingen hebt gedaan om het te verhelpen. Hiervoor is Rioolprobleem Kwijt zeven dagen in de week 24 uur per dag in te schakelen. Wanneer u contact met ze opneemt, sturen zij een rioolspecialist uw kant op, om het wc verstoppen op te lossen. Allemaal beschikken ze over de kennis en middelen om op de juiste wijze het toilet te ontdoen van de verstopping. Op de website rioolprobleemkwijt.nl is te lezen waar zij voor in te schakelen zijn en ook wanneer het zeker tijd is om een specialist in huis te halen. Er zijn namelijk meerdere rioolproblemen die in en rondom uw woning kunnen plaatsvinden en ook daarvoor staan zij voor u klaar.

Wc verstoppen, hoe gebeurt dat?

Voorkomen is beter als genezen, dat geldt ook voor wc verstoppen. Natuurlijk willen we niet dat dit probleem gebeurt in ons huis. Hier moeten we wel iets voor doen en dit is eigenlijk heel eenvoudig. De website rioolprobleemkwijt.nl zet de aanwijzingen op een rij die moeten voorkomen dat u te maken krijgt met een wc verstoppen. Natuurlijk hebben zij goede specialisten in dienst, maar om veel redenen is het beter op verantwoorde manier met het toilet om te gaan. Denk daarbij aan het volgende:

  • Niet te veel wc papier gebruiken
  • Voorkom ophoping van doorspoelen van viezigheid, vet en stof
  • Geen etensresten door de wc spoelen
  • Zeepresten die in de afvoer van het toilet blijven zitten
  • Te vaak de waterbesparende knop gebruiken

Bij het laatste geval staan we niet vaak stil. Maar als deze waterbesparende knop te vaak gebruikt wordt, dan spoelt er weinig water door. Hierdoor komt er niet voldoende druk te staan op het water en spoelt het niet goed door. Daarom is het juist goed om ook regelmatig het volle water door te laten stromen om wc verstoppen te vermijden. Juist om overmatig toiletpapier, viezigheid en zeepresten uit de afvoer te laten spoelen.

Een specialist voor ontstoppen

Helaas kunnen we niet goed in de gaten houden of wc verstoppen in een klein hoekje zit. Mocht u toch genoodzaakt zijn veel toiletpapier te gebruiken, spoel dan extra door. Ook om andere resten weg te halen die u niet in de hand heeft. Mocht u al de eerste tekenen merken dat uw toilet verstopt is, handel dan als volgt:

  • Controleer of er vuil of andere oorzaken in de zwanenhals van de toiletpot zijn blijven zitten;
  • In geval van kleine verstoppingen met een rubberen ontstopper deze verwijderen;
  • Gebruik desnoods een vloeibare wc ontstopper om de viezigheid weg te halen;
  • Als laatste optie kunt u de viezigheid met een ontstoppingsveer weghalen, maar alleen als u hier ervaren in bent.

Zorg ervoor dat er niet te veel schade of verstopping ontstaat bij uw toilet. U wilt een ingrijpende reparatie bij wc verstoppen uiteraard voorkomen. Daar is zorgvuldig onderhoud al de eerste stap. Mocht het toch uit de hand zijn gelopen met wc verstoppen, neem dan contact op met Rioolprobleem Kwijt om een deskundige specialist langs te laten komen. Deze kan meteen het riool en de afvoer inspecteren en eventuele andere problemen op tijd signaleren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn