Zelf-Management versus Time Management

Tegenwoordig hebben velen van ons een druk schema. Tussen werk, school, familie, interesses en al het andere dat we willen doen, is tijd een premie. Toch schieten velen van ons tekort in hun inspanningen om hun tijd effectief te beheren. Maar waarom slagen sommige mensen er niet in hun tijd te beheren? Waarom is de planning vaak goed, maar wordt deze simpelweg niet uitgevoerd? Waarom vinden sommige mensen het zo moeilijk om dingen voor elkaar te krijgen? Het antwoord is simpel: veel mensen hebben niet de juiste balans tussen zichzelf en tijd. Hierdoor eindigen ze, zonder het zelf te beseffen, met het verkeerd doen van de verkeerde dingen. Feit is dat je de tijd niet kunt beheersen. Het is gewoon niet mogelijk. We hebben allemaal hetzelfde aantal uren per dag. Hoe goed je ook bent, je kunt geen extra uur krijgen. Daarnaast kun je de tijd die je daags voordien hebt verspild, niet terughalen. Wanneer we veel te doen hebben, voelen velen van ons zich misschien overweldigd. In deze tijd is het immers niet ongebruikelijk om van taak naar taak over te schakelen, als reactie op onze geest die overal tegelijk wil zijn. Deze tendens kan ook worden verergerd door de aantrekkingskracht van sociale media, sms-berichten en e-mailmeldingen, die het voor velen van ons steeds moeilijker kunnen maken om gefocust te blijven op een taak die uitgevoerd moet worden. Hoe onmogelijk het vaak lijkt, je kunt jezelf echt wel beter maken in het beheren van jezelf en je tijd. Dit is waar Time Management binnenkomt en wat betekent: de juiste dingen doen op het juiste moment. Laten we eens kijken hoe goed Time Management kan leiden tot een productief leven, door:

  • je op jezelf te concentreren
  • zelfdiscipline te beoefenen
  • een berekend en toch flexibel schema te volgen

Hoe je beter wordt in het uitvoeren van taken met Time Management Training

Het hebben van doelen is geweldig. Maar wat beter is, is duidelijke doelen hebben die smeeken om bereikt te worden. Als je duidelijk weet wat je wilt doen, hoe je het wilt doen en wanneer je het gaat doen, ben je veel effici├źnter in het uitvoeren van dingen gedaan. Nu begrijpen we dat flexibel zijn een beetje haaks staat op de vorige suggestie, maar de realiteit is, om je tijd optimaal te benutten, dat je soms bereid moet zijn om je schema aan te passen, door je prioriteiten voortdurend te bekijken. Time Management werkt niet zonder gerichte aandacht. Als je op de vooraf bepaalde tijd gaat zitten aan je bureau om aan een taak te werken, maar je geest is op dat moment helemaal ergens anders, ben je uiteraard niet in staat om je tijd goed te besteden. Time Management Training leert je hoe je je aandacht naar je taak kunt brengen en behouden. Dit is waar discipline in het spel komt. Time Management Training leert je van tevoren te bepalen dat je gedurende de toegewezen tijdsperiode om een taak uit te voeren, je onverdeelde aandacht enkel aan deze taak wilt schenken. Een groot deel van Time Management is dingen in een bepaalde periode gedaan krijgen. Maar als er niemand of niets is om je naar actie te duwen, krijg je misschien niet veel voor elkaar. Misschien weet je niet eens waar te beginnen?

Beste opleider van Nederland

Altijd haast en stress? Het hoeft helemaal niet zo te zijn. Neem een kijkje op www.timemanagement.net. Je vindt er niet alleen nuttige informatie en motivatie, maar ook cursussen Time Management Training van Tijdwinst. Verspil niet langer je tijd en je leven, maar beheer je tijd en je leven! Schrijf jezelf vandaag nog in bij de beste opleider van Nederland.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn