Bent u ook op zoek naar een koolmonoxidemelder?

Op de website allesveilig.nl” target=”_blank”> allesveilig.nl kun je veel producten kopen die alles te maken hebben met een veilige leefomgeving. Graag vertel ik je wat meer over een van de vele producten, namelijk de koolmonoxidemelder. Veel mensen weten niet dat een koolmonoxidemelder levens kan redden. Indien u in huis een cv-ketel, geiser of een gaskachel heeft is het erg verstandig om een koolmonoxidemelder aan te schaffen. Het reukloze gas koolmonoxide is namelijk erg gevaarlijk en door middel van een dergelijke melder kun je op tijd gewaarschuwd worden. Dit bedrijf levert de melders die voldoen aan Europese richtlijnen. Tevens zijn alle melder getest en goedgekeurd door onder andere de consumentenbond. Het is van groot belang dat u en uw gezinsleden tijdig worden gewaarschuwd wanneer er een gevaar van koolmonoxide dreigt. Iedere seconde telt. Door de zorgvuldige sensoren van een koolmonoxidemelder is dit het geval. De beste merken zijn te koop op deze website. U kunt online makkelijk een juiste melder uitzoeken omdat alle melders in een duidelijk overzicht staan opgesomd. Hieronder volgt een overzicht van de voordelen van het kopen van een koolmonoxidemelder op deze website.

  • Voor 23.30 uur besteld, volgende dag in huis
  • veilig bestellen en betalen
  • goed bereikbare klantenservice

Waar moet u aan denken bij het plaatsen van een koolmonoxidemelder?

Bij het plaatsen van de melder moet u goed opletten dat u de juiste hoogte kiest. Tevens is het van belang de melder te plaatsen in de buurt van een verbrandingstoestel. Zo kunt u de melder bijvoorbeeld naast of boven het toestel hangen. Maar let er wel op dat u de koolmonoxidemelder op minimaal 15 centimeter afstand ten opzichte van het plafond monteert. Doordat het gas opstijgt slaat de melder op die manier het snelst alarm. Ook is het zeer verstandig om een CO-melder in de woonruimte te plaatsen wanneer er een open haard aanwezig is. 

Hoe ziet de werking van een melder eruit?

Doordat een koolmonoxidemelder verhoogde concentraties koolmonoxide waarneemt slaat het apparaat tijdig alarm als de maximale waarde van dit gas gedurende een bepaalde periode wordt overstegen. Iedere minuut wordt er een meting gedaan. Indien er een te hoge concentratie aanwezig is wordt alarm geslagen. De metingen worden overigens zeer nauwkeurig gedaan. Hoe snel het alarm afgaat is afhankelijk van de grootte van een ruimte en de hoeveelheid ventilatie die er aanwezig is in een bepaalde kamer. Verder kan het verschil maken of er bepaalde luchtstromen in een kamer aanwezig zijn. Omdat koolmonoxide een heel gevaarlijk en giftig gas is en het heel snel wordt opgenomen in uw bloed kan het zeer dodelijk zijn. Zeker in uw slaap kunt u worden verrast omdat het gas reukloos, smaakloos en onzichtbaar is. Zonder een melder kunt u dit gas dus maar heel lastig ontdekken. Het gas ontstaat bij een onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout en olie. Bij bepaalde apparatuur in uw woning is de kans aanwezig dat u een koolmonoxidevergiftiging oploopt. Door het plaatsen van een koolmonoxidemelder zorgt u ervoor dat u en uw gezin tijdig worden gewaarschuwd wanneer het gas vrijkomt. Helaas wordt het gevaar op dodelijke ongevallen onderschat. Maar alleen al in Nederland vallen er elk jaar ongeveer tien dodelijke slachtoffers. Tevens worden vele mensen met een koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. Wij adviseren u daarom de aankoop van een melder bij deze website. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn