De beste cranio sacraal therapie in Den Haag

De schedel en het heiligbeen (ook wel de stuit genoemd) vormen samen een eenheid met de hersen- en ruggenmergvliezen. De vloeistoffen van de hersenen en het ruggenmerg bevinden zich hier binnen. Dit beweegt mee met al onze bewegingen en als dit niet meer gebeurt kunnen er problemen en klachten ontstaan. Cranio sacraal therapie in Den Haag kan je hierbij helpen. In dit artikel lees je alles over deze vorm van therapie en de klachten die ermee verzacht kunnen worden. Daarnaast lees je over de voordelen van deze therapie. Ook lees je over de cranio sacraal therapie in Den Haag van Arise From. Als klachten hebt zoals slaapproblemen, rug- of schouderpijn of zelfs een burn-out moet je vooral verder lezen. Dit zijn namelijk de klachten die verlicht kunnen worden door cranio sacraal therapie in Den Haag.

Cranio sacraal therapie in Den Haag

Zoals al gezegd bestaat het cranio sacraal systeem uit de hersenen, het ruggenmerg, het vlies daaromheen en het hersenvocht. Hierbinnen zit ook het zenuwstelsel. Het ritme van dit systeem be├»nvloed het hele zenuwstelsel en heel veel lichaamsfuncties, Als dit systeem niet goed werkt kun je allerlei verschillende soorten klachten ervaren. De therapie die dit soort problemen kan oplossen is cranio sacraal therapie. Deze vorm van therapie is ontstaan vanuit de osteopathie. Vanuit daar is ontdekt dat het hersenvlies en de botten van de schedel ten opzichte van elkaar bewegen. Bij verstoringen in deze bewegingen ontstaan problemen met het lichaam. Door het geboorteproces en andere fysieke trauma’s kan er druk op de schedel komen staan. Vroeg of laat ontstaan er hierdoor klachten. De hersenen en het ruggenmerg hebben zoveel mogelijk ruimte nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Met cranio sacraal therapie kun je ze die ruimte weer geven en je lichaam zo goed zijn werk laten doen. De cranio sacraal therapie in Den Haag heeft als uitgangspunt: het bevorderen van het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. Via aanraking van het lichaam met de handen wordt dit gedaan. Zonder enig forceren. De behandeling wordt afgestemd op de persoon en de klachten. Geen enkele behandeling is dus hetzelfde.

De voordelen van cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie in Den Haag zorgt er dus voor dat je lichaam weer in contact met zijn eigen zelfherstellend vermogen komt om zo je klachten zelf te kunnen oplossen. Het doen van deze vorm van therapie kan veel voordelen voor je hebben. Enkele voordelen zullen nu voor je op een rijtje worden gezet. Lees dus vooral verder.

  • Deze soort therapie is een natuurlijk proces.
  • De therapie bevordert het eigen proces van het lichaam om zichzelf te herstellen.
  • Er zijn dus geen medicijnen nodig en er wordt daarnaast ook niets geforceerd.
  • De therapie is geschikt voor zeer uiteenlopende klachten.
  • Je weet misschien dat aanraking kan helpen bij bijvoorbeeld pijn in de rug of schouders.
  • Maar ook bij problemen als een burn-out of slaapproblemen kan cranio sacraal therapie goed helpen.

Vooral mensen met veel last van stress en alle fysieke ongemakken die hierdoor veroorzaakt kunnen worden hebben vaak baat bij deze vorm van therapie. Cranio sacraal therapie in Den Haag is geschikt voor alle leeftijden. Doordat deze vorm van therapie zachtaardig van aard is kunnen ook baby’s en kinderen baat hebben bij deze therapie. Kinderen met bijvoorbeeld slaapproblemen, hooggevoeligheid, angst en huilbaby’s kunnen worden geholpen. Als je alles al hebt geprobeerd en niets werkt kan cranio sacraal therapie wellicht de oplossing voor je problemen zijn. Kijk voor meer informatie over cranio sacraal therapie in Den Haag op https://arisefrom.nl/cranio-sacraal-therapie-den-haag/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn