Een honden penning voor onze wegloper

Een honden penning voor onze wegloperDit is onze eerste hond met een sterk karakter. Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt. Maar deze hond doet wat hij zelf wil. Het heeft volgens sommige mensen met de opvoeding te maken maar daar ben ik het niet mee eens. De hond luistert heel goed en doet echt wat we van hem vragen. Maar het zijn de momenten dat hij vrij mag spelen. We zijn lekker aan het spelen met hem en gooien een bal en dan gebeurt het. Hij rent er als een haas vandoor. Daar kan je wel achteraan rennen maar dat werkt dus niet. Hij verdwijnt vervolgens en dan kunnen we hem niet meer vinden. De eerste keer hebben we een aantal uur in het bos gezocht. Nu draagt hij gelukkig een honden penning van plezier voor honden. Op het moment dat hij er weer vandoor rent dan komt hij vanzelf weer terug. Dat geeft ons een fijn gevoel als we hem uitlaten. We vinden het heel belangrijk om honden vrij te laten spelen. Daarom laten we onze hond ook lekker los rondrennen. Dit is alleen maar goed voor honden, onze hond vindt het dan ook geweldig.

Door de honden penning komt hij altijd weer thuis

Het is een hele geruststelling om met de hond buiten te lopen en zeker te weten dat hij ook weer thuiskomt. Het gebeurd gelukkig niet elke dag maar soms heeft hij dus andere plannen. Uit het niets rent hij er dan opeens vandoor. Als we hem blijven roepen en achter hem aanlopen komt hij vaak vanzelf weer aangelopen. Maar een enkele keer gebeurt dit dus niet. Dan kunnen we hem echt niet vinden. Het is dan heel prettig als we even later een telefoontje krijgen van iemand die onze hond heeft gevonden.

Een penning voor de veiligheid

Het is vervelend als je achter je hond aanrent en hij komt maar niet. We zijn er dan ook achter gekomen dat dit niet werkt. Hem roepen en rustig blijven heeft een groter effect. En soms moeten we hem even laten rennen, dan is hij zijn energie maar kwijt. Gebruik ook een honden penning als je:

  • Graag met je hond wandelt maar deze ook een eigen wil heeft.
  • Als hij zomaar wegrent en je hem niet meer kan vinden geeft een honden penning je rust.
  • Met een honden penning kan iedereen contact met je opnemen op het moment dat je hond verdwaalt.
  • Dit geeft je rust en zekerheid want je weet dat hij altijd weer naar huis komt.
  • Wie hem ook vindt maakt dan niet uit, iedereen kan contact met je opnemen.
  • Je kan heel makkelijk en eenvoudig je naam, telefoonnummer en adres in de penning vermelden.
  • Zorg ervoor dat je hond altijd thuis komt, of hij nu verdwaald is of weggelopen is.
  • Dit is een geruststelling voor elke diereneigenaar. 

Voor onze hond vinden we het belangrijk dat hij altijd thuis komt. We laten hem natuurlijk elke dag uit en in de buurt kent iedereen onze hond. Maar onze hond heeft een eigen wil en rent er graag vandoor. Hij heeft een neusje voor het avontuur en vind het alleen maar leuk om de omgeving te onderzoeken. Dat is hartstikke leuk voor onze hond maar het is niet handig als je hond regelmatig weg loopt. Om ervoor te zorgen dat onze hond altijd weer terugkomt naar huis hebben we dan ook een honden penning aangeschaft. Hierdoor weet iedereen waar ze onze hond naar toe moeten brengen. Ben je ook op zoek naar een honden penning? Neem dan een kijkje op https://www.pleziervoorhonden.nl/page/224150/honden-penning.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn