Een factuur programma laat jouw bedrijfje echt groeien

We zijn al langere tijd een bedrijf dat advies geeft aan startende ondernemers. Mensen die een bedrijf willen starten, die net een bedrijf gestart zijn en de bedrijven die op zoek zijn naar een manier om naar de volgende groeifase te komen. Niemand wordt geboren als een ondernemer. De aanleg en interesse, dat kan er zeker zijn, maar betekent dit dat je automatisch weet welke keuzes je moet maken? Nee, en dat weten wij ook niet, maar met onze ervaring weten we wel waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om een beetje geld te hebben om te investeren, ook wanneer je een kleiner bedrijf op wilt zetten en niet van plan bent om direct enorm te groeien. Met een beetje geld heb je de mogelijkheid om de eerste orders mogelijk te maken. En wanneer die orders er zijn, kom je steeds verder bij het ontdekken van de overige dingen die je nodig hebt. Zoals een factuur programma. Iets wat vaak vergeten of onderschat wordt, maar een factuur programma is van groot belang wanneer je van plan bent er een echt bedrijf van te maken. Met een factuur programma kun je de rekeningen makkelijker versturen, heb je een professionele uitstraling en heb je direct een goed overzicht van het geld dat je nog binnen moet krijgen.

Is een factuur programma onmisbaar?

In onze ogen is een factuur programma onmisbaar wanneer je als bedrijf aan een van onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Een klantenbestand met meer dan vijf bedrijven;
  • Je factureert je klanten op regelmatige basis zoals maandelijks;
  • Je wilt als onderneming een sterk imago opbouwen;
  • Je bedrijf moet kunnen groeien in de toekomst;
  • Je wilt als ondernemer het overzicht kunnen houden.

Een factuur programma maakt het daarnaast vooral makkelijker. Dat is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je net een onderneming gestart bent of wilt groeien, maar tegelijkertijd is dit het belangrijkste uitgangspunt om het mogelijk te maken. Wanneer je zonder factuur programma veel uren verliest aan het factureren en opvolgen van betalingen, mis je de tijd om aan het werk te gaan met je bedrijf. Dat is niet hoe slim ondernemen werkt, dit werkt alleen maar in je nadeel. Hoe beter je het aan kunt pakken, hoe meer effect het uiteindelijk zal hebben. Een factuur programma dat wij aanraden tijdens onze coaching is het factuur programma van Faktum: faktumfactuur.nl. Gemakkelijk en direct te gebruiken en dát is waar je als ondernemer het verschil maakt.

Is een bedrijf starten nu wel slim?

De meeste mensen die we spreken, die vragen zich af of het wel een goed moment is om een bedrijf te starten. En laten we direct eerlijk zijn: het ideale moment om een bedrijf te starten bestaat niet. Het is een zoektocht waarbij je moet kijken of je jouw producten op de markt kunt zetten en of er genoeg kapitaal is om de eerste drie tot zes maanden te overleven. Vooral op dat punt gaat het mis. Jonge ondernemers denken direct een boterham uit het bedrijf te kunnen halen, maar dat is niet verstandig. In de eerste maanden is het een kwestie van verdienen en opnieuw investeren om zo een brede basis neer te zetten. Daarom is wat geld achter de hand handig om de startfase te overleven. Je vaste baan aanhouden in de startupfase raden we overigens weer af. Je verdient dan wel geld, maar je kunt je nooit echt richten op het opzetten van je bedrijf en dat betekent dat het per definitie een moeilijk verhaal zal worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn