Muur impregneren

Wil jij voorkomen dat er schade ontstaat aan jouw muren als gevolg van vocht? Dan is de muur impregneren hiervoor een uitstekende oplossing! Huizen zijn dure objecten en reparaties kosten vaak een flinke duit geld. Het is dan ook aan te raden om ervoor te zorgen dat je zo weinig mogelijk hoeft te repareren en zo weinig mogelijk onderhoudskosten hebt. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit te doen, iedere muur impregneren is slechts een van de opties die er zijn. Maar het is wel een heel belangrijke. Vocht kan tot grotere schade leiden dan je denkt, het kan de stenen sterk aantasten, net als de voegen. Als hier schades aan ontstaan, dan is het een flinke klus om dit weer te repareren en hier komen vaak ook veel kosten bij kijken. Hier zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten en het kiezen voor de muur impregneren om dit te voorkomen is dan ook echt aan te reden om de gevels hun kracht te laten behouden!

Beter binnenklimaat door muur impregneren

Iedere muur impregneren van je woning is niet alleen een aanrader vanwege het voorkomen van schades en hoge onderhoudskosten, het zorgt ook voor een beter binnenklimaat in jouw huis. Vocht blijft immers niet keurig aan de buitenkant van de steen zitten, maar het zal erdoor naar binnen trekken. Dit zorgt voor een vochtige leefomgeving, wat onaangenaam aanvoelt. Het is bovendien niet alleen onaangenaam, het kan ook ongezond zijn. Vochtige muren kunnen gaan schimmelen en dit is niet echt bevorderlijk voor jouw gezondheid! Bovendien loop je tegen het probleem aan dat meubels die tegen een dergelijke wand aan staan ook kunnen gaan schimmelen. De muur impregneren voorkomt dit en zo houd jij ook je meubilair dus netjes! Schimmels ruiken bovendien erg muf, wat ook een negatief effect heeft op jouw woonbeleving. Daar komt nog bij dat een vochtige lucht lastiger te verwarmen is, waardoor je veel meer stookkosten zult maken dan strikt noodzakelijk is. Ook om die reden is het dus goed om voor impregneringen te kiezen, want wie wil er nu niet graag een lagere energierekening hebben? Zo levert een relatief kleine investering je dus veel voordelen op:

  • lagere energierekening
  • gezondere leefomgeving
  • kleinere kans op muffe luchtjes
  • minder risico op schade aan muren

Als er aan jouw gevels nog niets gedaan is, dan is het dus zeker de moeite waard om ervoor te kiezen jouw muur te impregneren.

Eenvoudige impregneringen

Is het nu lastig en veel werk om dit te doen? Nee, een muur impregneren kan vrij eenvoudig door gebruik te maken van de handige producten van Köster Afdichtingssystemen. Met hun speciale Köster Gevelcrème kun jij hier zelfs zelf voor zorgen! Je brengt deze crème eenvoudig met een kwast of een vachtroller aan, een kind kan de was doen! Als je het aanbrengt, ziet het er wat wittig uit, maar na een tijdje trekt dit weer weg. Dit heeft als grote voordeel dat jij goed kunt zien of je alle delen van alle muren goed behandeld hebt, terwijl jouw woning toch dezelfde uitstraling blijft houden! Op hun website koster-afdichtingssystemen.nl kun je meer lezen over hoe je met hun producten een muur impregneren kunt. Hun gevelcrème zorgt er vervolgens voor dat dauw, regen, condens en spatwater niet in de stenen door kan dringen. Tegelijkertijd heeft het wel een bepaalde dampopenheid, waardoor waterdamp wel weer eruit kan trekken. Het is dus echt een heel eenvoudig product in gebruik en het heeft een uitstekende werking! Als jij een muur impregneren wilt of meerdere, dan is het gebruik van de gevelcrème van Köster dus echt een aanrader!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn