Zo voordelig mogelijk je huis verkopen door eerst makelaars te vergelijken

Zodra je je woning wilt verkopen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je woning af zijn. Maar je wilt er ook een mooi bedrag voor ontvangen. Als snelheid het enige motief was, dan kon je je woning immers gewoon gratis aanbieden. In dat geval zal het zeker niet lang duren voordat je verlost bent van je woning. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Je wilt het liefst niet minder ontvangen dan de vraagprijs. Het mooiste is dat je de woning kunt verkopen voor een bedrag dat hoger ligt dan wat jij er zelf destijds voor hebt betaald. Als je de inflatie vervolgens meerekent, dan kun je wellicht zelfs nog winst maken ook. Maar hoe hoger de prijs, des te lastiger wordt het om snel een koper te vinden. Deze koper zelf zal ook proberen om de prijs omlaag te brengen en dus is het soms even zoeken naar de perfecte balans. Je wilt immers snel je woning verkopen, maar je wilt ook een mooi bedrag ontvangen. Om dat zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, kun je daarom het beste gebruik maken van een makelaar. Maar een makelaar kost geld en dat geld moet je dus weer van de prijs aftrekken die uiteindelijk voor jouw woning wordt betaald. Als je dus een hele dure makelaar in de arm neemt, dan kan het zo zijn dat je uiteindelijk, als alles goed en wel is afgehandeld, helemaal niet zoveel geld voor je woning krijgt als je in gedachten had. Het is daarom van belang dat je kiest voor een makelaar die jou snel kan helpen en die niet te duur is. Maar als je zonder meer het eerste de beste makelaarskantoor binnenloopt, dan zullen zij natuurlijk het standaardtarief noemen. Ze hebben immers geen concurrentie en kunnen dus het maximale vragen. Maar als je makelaars gaat vergelijken, dan zullen makelaars moeten gaan onderhandelen. Ze moeten de concurrentie voorblijven en dus moeten ze de prijzen zo scherp mogelijk aanbieden. Het is dan ook zeker geen slecht idee om makelaars te vergelijken. Op die manier kun je de kosten in ieder geval minimaliseren zodat je niet de volle pond hoeft te betalen. De vraag is natuurlijk wel hoe je makelaars kunt vergelijken. Je moet het eigenlijk doen op een manier waarbij de makelaars ook weten dat jij naar verschillende kantoren kijkt. Surf daarom naar huisverkopenmakelaar.nl, want hier kun jij heel eenvoudig verschillende offertes van makelaar opvragen.

Ga eerst makelaars vergelijken en maak daarna je keuze

Via Huis Verkopen Makelaar kun je eenvoudig de offertes opvragen van verschillende makelaars. Deze kun je dan zelf naast elkaar leggen, zodat jij eenvoudig de kosten van de verschillende makelaars kunt vergelijken. Op het moment dat Huis Verkopen Makelaar offertes gaat opvragen, dan weten de makelaars ook dat er een potentiele klant bezig is om makelaars te vergelijken. Dus de makelaars gaan proberen om hun prijzen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dus dat is alleen maar voordelig voor jou, want je krijgt dan offertes te zien die reeds zijn aangepast om de concurrentie voor te blijven en je kunt al deze scherpe offertes meteen ook naast elkaar leggen om daar dan weer de beste uit te selecteren. Dus je zorgt er eerst voor dat je de prijzen minimaliseert en daarna ga je makelaars vergelijken om de beste makelaar te vinden.

Kijk altijd naar de verschillende kosten

Als je makelaars gaat vergelijken, dan moet je alle verschillende kosten goed in de gaten houden en onderscheiden. Zo heb je te maken met:

  • Opstartkosten
  • Courtage
  • Bijkomende kosten

Deze verschillen uiteraard per makelaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn